Истражување на навиките за пропишување на антибиотици

Информација за Проект: Истражување на навиките за пропишување на антибиотици на матичните лекари за акутни респираторни инфекции проследено со едукативна интервенција Центарот за семејна медицина-Медицински факултет Скопје со потпишување на…

Коментарите се исклучени на Истражување на навиките за пропишување на антибиотици

Светски ден на хроничната обструктивна белодробна болест

19 Ноември е Светски ден на хроничната обструктивна белодробна болест. Се одбележува еднаш годишно во организација на Глобалната иницијатива за белодробни заболувања - ГОЛД. Оваа година нивното мото е „Не…

Коментарите се исклучени на Светски ден на хроничната обструктивна белодробна болест