Светски ден на хроничната обструктивна белодробна болест

19 Ноември е Светски ден на хроничната обструктивна белодробна болест. Се одбележува еднаш годишно во организација на Глобалната иницијатива за белодробни заболувања - ГОЛД. Оваа година нивното мото е „Не…

Коментарите се исклучени на Светски ден на хроничната обструктивна белодробна болест

Седма светска конференција на ИПЦРГ во Атина

Во периодот од 21 до 24 Мај 2014 година, во Атина, беше одржана седмата светска Конференција на Меѓународната респираторна група од Примарната здравствена заштита (IPCRG) на тема: „Еден здив на…

Коментарите се исклучени на Седма светска конференција на ИПЦРГ во Атина