9та Светска конференција на IPCRG

9та Светска конференција на Меѓународната респираторна група во примарна заштита (IPCRG) и 1ва Иберо-Американска средба на респираторни групи во примарна заштита, ќе се одржи во Порто, Португалија од 31 Мај (четврток) 2018 до 02 Јуни 2018 (сабота) во Alfândega конгресниот центар, во историскиот центар на градот Порто.

Welcome to Porto IPCRG 2018

Темата на 9та Светска конференција е Респираторно здравје: Додавање вредност во светот ограничен со ресурси.

Професорот Rafael Bengoa, меѓународно признат здравствен експерт, ќе ја отвори Конференцијата во Порто.

Информации за програмата на IPCRG PORTO 2018 и ПОВИК ЗА АПСТРАКТИ на: www.ipcrg2018.org.

Преземи Флаер!

КЛУЧНИ ДАТУМИ ЗА IPCRG PORTO 2018:

  • РАНА РЕГИСТРАЦИЈА: 28 Јануари 2018
  • ПРИЈАВА НА АПСТРАКТИ: Краен рок - 28 Јануари 2018
  • ИНФОРМАЦИЈА ЗА ПРИФАТЕНИ АПСТРАКТИ: 19 Фебруари 201