Прв Симпозиум: Антибиотици во Примарна Заштита предизвици за подобрување

Драги колеги и пријатели, Здружението на специјалисти по семејна медицина – Респираторна група во соработка со Центарот за семејна медицина при Медицинскиот факултет во Скопје и Меѓународната респираторна група во примарна заштита, го организира Првиот симпозиум со меѓународно учество на тема: Антибиотици во примарна заштита – предизвици за подобрување” Истиот ќе се одржи од 1…

Истражување на навиките за пропишување на антибиотици

Информација за Проект: Истражување на навиките за пропишување на антибиотици на матичните лекари за акутни респираторни инфекции проследено со едукативна интервенција Центарот за семејна медицина-Медицински факултет Скопје со потпишување на Меморандумот за соработка со Медицински Факултет Загреб, Хрватска ја започна соработката на полето на развивање на научни проекти од интерес на семејната медицина. За таа…