Најава за 3 Симпозиум на ЗССМ

Драги колеги и пријатели, Здружението на специјалисти по семејна медицина – Респираторна група во соработка со Центарот за семејна медицина при Медицинскиот факултет во Скопје и Меѓународната респираторна група во примарна заштита, го организира третиот симпозиум со меѓународно учество на тема: Истиот ќе се одржи од 17 до 19 ноември 2017 година, во просториите на…

Светски ден на хроничната обструктивна белодробна болест

19 Ноември е Светски ден на хроничната обструктивна белодробна болест.  Се одбележува еднаш годишно во организација на Глобалната иницијатива за белодробни заболувања – ГОЛД. Оваа година нивното мото е „Не е премногу доцна“. Во нашата земја, организатори на овој настан, заради подигнување на свесноста и грижата за хроничната обструктивна болест, се Здружението на специјалисти по…

Tимска работа: Кој се грижи?

IPCRG (Меѓународната Респираторна Група во Примарна Заштита) ја организира својата 8ма Светска Конференција во периодот од 25-28 Мај во Амстердам на тема: Tимска работа: Кој се грижи? Вредноста од Мултидисциплинарна Респираторна Грижа за Пациентите, Клиничарите и Здравствените Системи. Повеќе информации за Програмата, Апстрактите, Регистрацијата и се во врска со Конференцијата побарајте на web страната на…

2 simpozium

Најава за 2 Симпозиум: Антибиотици..? Да, но НЕ кај АРИ!

Драги колеги и пријатели, Здружението на специјалисти по семејна медицина – Респираторна група во соработка со Центарот за семејна медицина при Медицинскиот факултет во Скопје и Меѓународната респираторна група во примарна заштита, го организира Вториот симпозиум со меѓународно учество на тема: Антибиотици во примарна заштита – Антибиотици..? Да, но НЕ кај АРИ!” Истиот ќе се…

1 simpozium

Благодарност за успешно одржаниот прв симпозиум

Почитувани колеги, драги пријатели, во името на Здружението на специјалисти по семејна медицина – Респираторна група, би сакала на сите, кои зедовте активно учество, да ви се заблагодарам и честитам за успешно одржаниот прв Симпозиум „Антибиотици во Примарна заштита – предизвици за подобрување“. Воедно благодарност и до: Лек – Скопје ДООЕЛ Ведра Интернешенал АД Софија…

Прв Симпозиум: Антибиотици во Примарна Заштита предизвици за подобрување

Драги колеги и пријатели, Здружението на специјалисти по семејна медицина – Респираторна група во соработка со Центарот за семејна медицина при Медицинскиот факултет во Скопје и Меѓународната респираторна група во примарна заштита, го организира Првиот симпозиум со меѓународно учество на тема: Антибиотици во примарна заштита – предизвици за подобрување” Истиот ќе се одржи од 1…

Истражување на навиките за пропишување на антибиотици

Информација за Проект: Истражување на навиките за пропишување на антибиотици на матичните лекари за акутни респираторни инфекции проследено со едукативна интервенција Центарот за семејна медицина-Медицински факултет Скопје со потпишување на Меморандумот за соработка со Медицински Факултет Загреб, Хрватска ја започна соработката на полето на развивање на научни проекти од интерес на семејната медицина. За таа…