Почитувани колеги,

Добредојдовте на страницата на Здружение на Специјалисти по Семејна Медицина – Респираторна Група (ЗССМ – РГ)

Основна цел и мисија на нашето здружение е промоција, унапредување и јакнење на истражувачката дејност и едукацијата на ниво на Примарната здравствена заштита, од областа на респираторната медицина и Медицината воопшто.

Ценејќи го Вашето знаење и искуство Ве повикувам да ни се придружите и со Вашите предлози, идеи и труд, заедно да ги оствариме целите.

Претседател

Мр Сци Радмила Ристовска
Специјалист по медицина на труд и
Семејна медицина

Претседател на ЗССМ

Најава за 3 Симпозиум на ЗССМ

Драги колеги и пријатели, Здружението на специјалисти по семејна медицина – Респираторна група во соработка со Центарот за семејна медицина при Медицинскиот факултет во Скопје и Меѓународната респираторна група во примарна заштита, го организира третиот симпозиум со меѓународно учество на тема: Истиот ќе се одржи од 17 до 19 ноември 2017 година, во просториите на…

Повеќе

Tимска работа: Кој се грижи?

IPCRG (Меѓународната Респираторна Група во Примарна Заштита) ја организира својата 8ма Светска Конференција во периодот од 25-28 Мај во Амстердам на тема: Tимска работа: Кој се грижи? Вредноста од Мултидисциплинарна Респираторна Грижа за Пациентите, Клиничарите и Здравствените Системи. Повеќе информации за Програмата, Апстрактите, Регистрацијата и се во врска со Конференцијата побарајте на web страната на…

Повеќе
2 simpozium

Најава за 2 Симпозиум: Антибиотици..? Да, но НЕ кај АРИ!

Драги колеги и пријатели, Здружението на специјалисти по семејна медицина – Респираторна група во соработка со Центарот за семејна медицина при Медицинскиот факултет во Скопје и Меѓународната респираторна група во примарна заштита, го организира Вториот симпозиум со меѓународно учество на тема: Антибиотици во примарна заштита – Антибиотици..? Да, но НЕ кај АРИ!” Истиот ќе се…

Повеќе
1 simpozium

Благодарност за успешно одржаниот прв симпозиум

Почитувани колеги, драги пријатели, во името на Здружението на специјалисти по семејна медицина – Респираторна група, би сакала на сите, кои зедовте активно учество, да ви се заблагодарам и честитам за успешно одржаниот прв Симпозиум „Антибиотици во Примарна заштита – предизвици за подобрување“. Воедно благодарност и до: Лек – Скопје ДООЕЛ Ведра Интернешенал АД Софија…

Повеќе

Сакате да бидете дел од нашиот тим?

Заедно да работиме на подобрување на здравствените услуги и третмани !

Сакате да бидете дел од нашиот тим?

Заедно да работиме на подобрување на здравствените услуги и третмани !